Välj rätt garageport till garaget!

Vilken typ av garageport man vill ha är kanske inte det man funderar mest på när man köpt ett hus eller byggt ett nytt sådant. Men det är faktiskt viktigt att man väljer rätt alternativ, eftersom garageportar kommer i många varianter och prisnivåer och man behöver göra en viss värdering och ta ett visst beslut kring hur man vill ha det på den här fronten. Prisnivåerna varierar enormt. Du kan hitta en port för 5000 kr, men priserna kan ganska fort stiga upp till det tiodubbla, det vill säga 50 000 kr.

Detta beror på att det finns många variabler som avgör hur dyr en dörr är. Även om en garageport inte är en lyxprodukt så finns det många aspekter som gör att priset snabbt kan stiga. Design ska kombineras med funktionalitet och ett ganska utförligt säkerhetstänk. Mycket att tänka på, alltså, och många variabler som ska optimeras i relation till pris och funktionalitet.

Viktigt med säkra garageportar

Garageporten bör ha ett utseende som passar in med husets övriga design. En garageport används också väldigt mycket vilket gör att den behöver vara lättanvänd. Någon form av elektronisk styrning är vanlig, åtminstone som ett komplement, och det ska vara lätt att både stänga och öppna dörren. För en oinbjuden gäst ska detta dock vara väldigt svårt.

Garaget ska inte fungera som den optimala ingången för att komma in både oinbjuden och osedd. Den ska också vara bra på att hålla oväntat besök utanför huset och behöver därför vara optimerad gentemot inbrott och vara konstruerad med detta i åtanke.

Om du har funderingar kring att skaffa garageport och funderar på vilket alternativ som skulle vara bäst för dig kan det vara bra att ta kontakt med yrkeskunniga på området som kan ge dig lite mer initierad information. Det kan då bli lättare att ta ett väl avvägt beslut baserat på både ekonomi och önskvärda funktioner.​​​